• Noorwegen_topbanner

Schwalbe presenteert 2 Cross Country-broertjesBegin dit jaar zagen we dat de banden al getest werden door de pro's en hier en daar doken wat sneak previews op. De gebroeders Racing Ray en Racing Ralph, 2 crosscountry banden voor de racer. Met deze combinatie hoopt Schwalbe de perfecte combinatie neer te zetten voor de crosscountry wedstrijden.

Aangezien de wedstrijden tegenwoordig steeds technischer worden wordt er ook meer van het materiaal gevraagd. Dit vraagt om aanpassingen en Schwalbe ontwikkelde daarvoor deze banden combinatie.

De 2 banden hebben allebei een totaal verschillend profiel. De voorband, de Racing Ray moet zorgen voor het juiste stuurgedrag en de achterband, de Racing Ralph moet dan weer zorgen voor snelheid en tractie. Voor de ontwikkeling heeft men onder andere de successen van de Fat Albert band overgezet. De voorzijde heeft een vrij agressief profiel voor grip en het bochten werk. De rolweerstand zou daarbij intact worden gehouden doordat de noppen op het loopvlak goed aansluiten. Een 29 inch band met een karkas dichtheid van 67 EPI heeft een gewicht van 625 gram.


De Racing Ralph heeft ook weer een nieuw noppen profiel gekregen. Deze is wat ruiger uitgevoerd als zijn voorganger. Hij zou toch lichter moeten rollen door de aangebrachte stevigheid. De noppen zijn zo ontwikkeld dat ze moeten zorgen voor tractie en aandrijving. Het open profiel zorgt dan weer voor de juiste grip. Onder droge omstandigheden zou deze band ook prima als voorband ingezet kunnen worden. Een 29 inch band met een karkas dichtheid van 67 EPI heeft eenzelfde gewicht als de Racing Ray namelijk 625 gram.
Beide nieuwe banden zijn uitgerust met Tubeless Easy-techniek en SnakeSkin en vanaf juli via de vakhandel verkrijgbaar. Prijs: 57,90 euro.

Vorige pagina Naar boven
Deel dit artikel
Zoeken
Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang ons E-NEWS

Social media


Bike video'sVolg ons

Poll

GRAVELFIETS

Divide