• Noorwegen_topbanner

3 nieuwe S-Works banden van SpecializedSpecialized heeft zijn banden line-up uitgebreid met 3 S-Works mountainbike banden gericht op XC en marathon gebruik. Met deze doelgroep in het achterhoofd kun je verwachten dat deze mooi aansluiten op de Nederlandse paden. De 3 banden zijn de S-Works Renegade in 2.1 of 2.3, S-Works Fast Trak in 2.1 of 2.3 en de S-Works Ground Control in 2.1.

Specialized heeft met de ontwikkeling van deze banden een paar doelen gesteld. 1. De banden moesten lichter worden. 2. Licht maar wel met de maximaalhaalbare rolweerstand. 3. Het beste product neerzetten. Dat laatste doel is natuurlijk een beetje cliché maar door die te stellen neem je wel het juiste uitgangspunt. Dit voorkomt veranderen met als enige doel iets nieuws te brengen. De S-Works banden hebben een dichtheid van 120 TPI gekregen i.p.v. 60 TPI iets wat je eigenlijk alleen ziet bij snelle wedstrijdbanden. Dit zorgt voor hele lichte banden met een goede rolweerstand daarbij zijn ze wel iets minder lekbestendig. De noppen gingen ook op dieet en met insparingen zijn deze nog lichter geworden. Alles bij elkaar zijn de banden 50 a 70 gram lichter geworden.Uitgeprobeerd
Specialized was zo vriendelijk ons van een paar 2.3 Fast Trak banden te voorzien. Deze zijn inmiddels alweer meerdere ritten een onderdeel van mijn mountainbike. De banden wegen 590 gram. Daarmee is het een lichte band en dat merk je. Mijn wielen voelen licht aan na montage van de banden. Die overigens spoel over de velg te monteren was. Zoals de naam doet vermoeden zijn ze bedoelt om hard mee te fietsen. Dat lukt aardig goed en ik merk met snelle banden onderweg te zijn. De daadwerkelijk rolweerstand zal een machine na moeten weten want op de fiets is dat lastig te ervaren. De grip is echter beter voelbaar. De noppen geven een goed vertrouwen en het rubber lijkt goed te grijpen in het mulle zand. Tijdens natte omstandigheden ervaar ik eenzelfde grip. De Ground Controle lijkt mij nog iets beter te pakken alleen al vanwege de naam maar daar betaal je weer de rekening met wat extra grammen. En zo is alles een keuze. Zoals ik al eerder aangaf zijn de banden iets minder lekbestendig. Tijdens een rit op het asfalt moest een reserve binnenband mij weer op weg helpen. In het bos bleef alles echter heel en de band pakte de wortels goed op. Wil je wat meer garantie onderweg dan zou je kunnen kiezen voor de versie met Grid. Deze versteviging van de wangen voorkomt stootlekken.De banden zijn allemaal per direct te verkrijgen en dragen allemaal de adviesverkoopprijs van € 46,90.
Voor meer informatie; www.specialized.com
Vorige pagina Naar boven
Deel dit artikel
Zoeken
Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang ons E-NEWS

Social media


Bike video'sVolg ons

Poll

GRAVELFIETS

Divide