• Noorwegen_topbanner

Rose Black Creek 2


Goed en gunstig?

Dat de manier waarop we winkelen snel verandert is duidelijk. Van de dagelijkse boodschappen tot luxe goederen, met een paar kliks op het scherm van je tablet haal je ze in huis. Oók fietsen. We bestelden deze fiets via het internet om te kijken hoe en of dat werkt.

Dat Rose al heel lang ook ‘gewone’ fietsen bouwt zie je terug in hun programma en ook aan de afmontage waarmee de diverse modellen geleverd worden. Rose richt zich (deels) op de Nederlandse fietser en weet wat deze zoekt.
De Black Creek-modellen zijn de toermodellen uit het Rose-programma. Ten opzichte van de optisch je zeer strakke Radon komt de iets duurdere Black Creek 2 op het eerste gezicht wat rommeliger over. Dat beeld wordt met name veroorzaakt zijn door de afmontage met slot, het kettingscherm, de verende zadelpen en de verstelbare stuurpen. Maar ook hier zijn de kabels netjes door het frame gelegd en is het frame strak vorm gegeven.
Die extra, praktische onderdelen verklaren een gedeelte van het prijsverschil tussen de Radon en de Rose. Maar de Rose is ook iets duurder, omdat je via een online configurator kunt shoppen voordat je tot aanschaf over gaat. Ander zadel, banden, handvatten, verlichting? Kan allemaal. Maar Rose moet om die service te bieden meer onderdelen op voorraad houden en dat vind je terug in de prijs.
Daarmee maakt Rose wel het verschil in service met een fysieke winkel, maar daar staat dan weer tegenover dat je niet geniet van de superscherpe online-prijs die Radon biedt. Zoals met alles in het leven: én én bestaat niet, het is altijd het één óf het ander. Dat principe geldt ook voor de versnellingsnaaf. Loopt zwaarder dan een derailleursysteem en heeft een kleiner versnellingsbereik, maar is wel veel onderhoudsarmer. Het ligt er dus aan waar je de prioriteiten legt, er zijn ook Black Creek-modellen met derailleurs.
De groeploze, goedkopere Shimano-schijfremmen kunnen weliswaar niet tippen aan de XT’s op de Radon, maar brengen je onder alle omstandigheden snel tot stilstand. De Speedlifterstuurpen is een zinnige toevoeging; vanwege het bedieningsgemak gebruik je de verstelfunctie regelmatig, niet alleen om voor de zitpositie, maar bijvoorbeeld ook om het stuur een kwartslag te draaien om de fiets op de fietsendrager te kunnen plaatsen.
Die Speedlifter brengt de voorkant van de Black Creek wel wat omhoog. En omdat ook de verende voorvork meer ruimte inneemt dan een star exemplaar, is de zitpositie tamelijk gemoedelijk en comfortabel. Dat geldt in zekere zin ook voor het stuurgedrag: van de nervositeit die de Radon kenmerkt is hier niets te merken. Echter, sloom is het stuurgedrag ook niet; er zit nog steeds een prettige scherpte in.
Deze fiets uit Bocholt voelt zich daardoor zowel in de drukke stad als in de polder prima thuis.
Vorige pagina Naar boven
Deel dit artikel
Zoeken
Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang ons E-NEWS

Social media


Bike video'sVolg ons

Poll

GRAVELFIETS

Divide