• Noorwegen_topbanner

Kona Essatio Ti Disc (2018)

Kona Essatio Ti Disc

Bij Kona weten ze inmiddels wel hoe je een goede titanium fiets bouwt. Al sinds midden jaren negentig komen geregeld titanium 
uitvoeringen van succesvolle Kona modellen op de markt. En aangezien de Esatto endurance-racers van Kona bepaald niet onsuccesvol zijn, is het logisch dat dit model vervolgens ook in titanium wordt aangeboden. Het feit dat Lynskey als framebouwer wordt gekozen en ieder framedetail opnieuw wordt ontworpen laat zien hoe ervaren Kona is op het gebied van dit edele metaal. Heerlijk eigenwijs dat steekassen worden gecombineerd met een traditionele trapas met schroefdraad. Ook is het niet mogelijk om een elektronische groep set te monteren, want Kona laat alle kabels lekker ouderwets buitenom lopen. Het rechttoe rechtaan ontwerp van de buizen zorgt voor een prachtige rijkwaliteit en een goede mix van stijfheid en comfort. De geometrie van de fiets waarborgt een prettige zithouding en zeer veel controle. De stijve voorvork en steekassen leveren een fiets op die zeer zeker stuurt en perfect reageert op iedere remactie. Afwerking van het laswerk is buitengewoon gelijkmatig, alleen jammer is dat de naam Kona op de onderbuis gewoon een sticker is. Met een goede opbouw en een setje lichte wielen (zoals de Zipp 202’s op onze testfiets) is van deze Esatto Disc Ti een droomfiets voor het leven te bouwen.
Lang, die balhoofdbuis op de Kona Esatto!

Het onderste lager van de voorvork is 'oversized'. Zo kan de vork stijver geconstrueerd worden om de krachten van de schrijfrem op te vangen. Alle kabels lopen buitenom.


Ziet er lekker industrieel uit, die achterkant. In het achterwiel een steekas voor de extra stijfheid.


Ook hier een ruwe, industriële oplossing die plaats biedt aan banden tot dertig millimeter.


De schijfrem is ondergebracht in de achterdriehoek.De schijfremkabel loopt binnendoor. Mooi, maar een pain-in-the-ass voor de mechanieker die de fiets voor ons opbouwde (dank je Rinus!).

Specificaties en geometrie

Prijs - € 2.499,- (frame-set)
Maten
- 49/52/54/56/58/61 cm
Info - konaworld.com

Framemateriaal
- titanium
Vork - Kona (full carbon)
Versnellingen - Sram Force 1 (1x11)
Crankset - Sram Force 1 (46t)
Cassette - Sram Force 1 (11-28t)
Schijfremmen - Sram Force 1 Hydro Disc (160 mm)
Stuur/-pen - Zipp/Zipp
Zadel/-pen - Brooks Cambium/Zipp
Wielen - Zipp 202 Disc
Banden - Zipp Tangente Speed (25 mm)

Gewicht - 8,3 kg
Zitbuis-/balhoofdhoek - 73°/72,5°
Zit-/boven-/balhoofdbuis - 580/580/205 mm
Stuur/-pen - 420/100 mm
Achtervork - 425 mm
Bracket-drop - 72 mm
Wielbasis - .028 mm
Vorige pagina Naar boven
Deel dit artikel
Zoeken
Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang ons E-NEWS

Social media


Bike video'sVolg ons

Poll

GRAVELFIETS

Divide