• Noorwegen_topbanner

Specialized lanceert de nieuwe Stumpjumper trailbike!Één van de eerste modellen van Specialized heeft inmiddels al heel wat transformaties ondergaan. In 2018 wordt er weer een flinke slag geslagen met het doel de veelzijdigheid te vergroten. Er zijn 2 versies. De eerste met long travel 140mm en de tweede met short travel 120mm.

De vorige versie is flink op de schop gegaan en het hele ontwerp is aangepakt om stijfheid en gewichtsbesparing te verbeteren. Met als basis de Epic is het nieuwe ontwerp van deze trailbike ontstaan. Het opvallendste detail van de fiets is wel de eenarmige bevestiging van de demper te noemen. Deze zorgt bij de maten small en medium voor een gewichtsbesparing waar het bij de grotere maten voor meer stijfheid in het frame zou moeten zorgen.De vering is verzorgd via speciale tuning. Iedere fiets is weer anders en dat vraagt om fijn afstelling. Specialized doet dit via Rx Tune. \

Specialized ligt toe hoe ze dit doen;

"So, what exactly do we do? Air volume is adjusted with chips. We like to land in the middle of the spectrum of adjustment, so the rider can fine tune it for their ride. We also adjust the shim stacks for both compression and rebound. When necessary, airport locations are customized as well. All this is done to pair with specific leverage ratio of the bike, giving the best ride, and allowing the adjustment range to be ideal for all riders.

29 & 27.5 platforms: Another thing we focused on was making both platforms feel and ride the same. The difference between the two should be wheel size, not suspension characteristics. The Rx Tunes are different between the two platforms, but with that we're able to get both suspension platforms to perform the same."


De fiets wordt geleverd heren en dames modellen in de maten 27,5 inch en 29 inch. Op alle modellen vind je Shimano of Sram. Inmiddels is het geïntegreerde Swatt tooltje  geen onbekende meer en deze ontbreekt hier dan ook niet.

Dan rest er nog één handig laatste detail en dat is de interne kabel geleiding. Specialized legt intern buizen waardoor het vervangen van de binnenkabel kinderspel wordt.

Natuurlijk is er nog veel meer te vertellen als de eerste fietsen in het veld zijn getest. Dit zijn in ieder geval de eerste details die we met jullie kunnen delen.

Voor meer informatie; www.specialized.comVorige pagina Naar boven
Deel dit artikel
Zoeken
Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang ons E-NEWS

Social media


Bike video'sVolg ons

Poll

GRAVELFIETS

Divide