• Noorwegen_topbanner

Nieuwe Shimano 105 groep voor schijfremmen


De nieuwe Shimano 105 groep R7000 is vernieuwd en is fraai opgekrikt. 1 van de belangrijkste aanpassingen is de mogelijkheid om de groep in te zetten in combinatie met schijfremmen.

De schijfrem optie werd voorheen alleen geboden bij de duurdere Shimano groepen. Met een minder groot gat in de portomonee kun je je racefiets hiermee vanaf juni behagen. Natuurlijk is de groep ook nog gewoon beschikbaar met velgremmen. Zonder bottombracket heeft de groep een vanaf prijs van € 649,00. Met schijfremmen heeft deze een consumentenadviesprijs vanaf € 889,00.Wat zijn er nog meer voor opmerkelijke vernieuwingen? Bij de ontwikkeling van de remhoeven is gekeken naar de Ultegra groep en is er een soortgelijke vorm. Ze hebben nu een kortere slag waardoor sneller en lichter schakelen mogelijk is. Daarnaast is er daarbij ook een type remhoef geschikt voor de rijder met kleinere handen waarbij de afstand naar de shifters is aangepast.Aan de kettinglijn is ook gesleuteld en het binnenste blad is aangepast om beter te voorzien in het rijden met schijfremmen. Het voorderailleur is iets korter gemaakt wat het mogelijk maakt om bredere banden te monteren. Daarbij spelen ze goed in op de trend om bredere banden te monteren in bijvoorbeeld een gravelfiets. Het achterderailleur kent nu ook de shadow vorm en komt in een kort en lange versie. De lange versie heeft daarbij een flink bereik en kan bewegen over een 11-34t cassette.

Kortom weer een aantal mooie aanpassingen die het rijden met schijfremmen op de racefiets in ieder geval nog toegangkelijker heeft gemaak en daarbij ook nog eens de offroad eigenschappen kan herbergen.
Vorige pagina Naar boven
Deel dit artikel
Zoeken
Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang ons E-NEWS

Social media


Bike video'sVolg ons

Poll

GRAVELFIETS

Divide