• Noorwegen_topbanner

Michelin breidt hun assortiment uit met drie nieuwe banden!

In 2017 introduceerde Michelin de Cross-Country en All Mountain banden voor prestatiegerichte mountainbikers.
Nu breidt Michelin dit aanbod uit met drie nieuwe banden bedoelt voor sportief gebruik.
Michelin investeerde in 2017 een bedrag van van €641 miljoen in de ontwikkeling van nieuwe producten. Hierdoor kon Michelin belangrijke innovaties toepassen bij deze nieuwe banden.
Er zijn op basis van de GumX+ technologie nieuwe materialen gebruikt voor meer grip. Ook is de "Shield Technology toegepast om de robuustheid van het karkas te optimaliseren.

De Michelin Force XC
De Michelin Force XC is voornamelijk bedoeld voor sportief gebruik in Cross-Country. De Michelin Force XC heeft een upgrade in de grip van de banden gekregen, de upgrade heeft ervoor gezorgd dat de banden niet zullen slippen op gladde of zachte ondergrond. Ook zorgen de nieuwe banden ervoor dat de wendbaarheid op harde en zachte terreinen aanzienlijk verbeterd is. De Michelin Force XC is tegenwoordig ook zeer goed bestand tegen lekrijden door de tubeless technologie, deze technologie zorgt er gelijk ook voor dat de band een stuk lichter is dan het vorige model. Ideaal voor meer snelheid dus!

De Michelin Wild AM
De Michelin Wild AM is bestemd voor gemend terrein. De band biedt extra veiligheid bij sportief gebruik.
De grip van de Michelin Wild AM band is vernieuwd met een loopvlakprofiel waarbij het ontwerp is afgestemd op alle krachten waaronder de voorband te lijden heeft. De Michelin Wild AM band is goed te gebruiken voor variërende terreinen!

De Michelin Force AM
De Michelin Force AM is gericht op droge en relatief harde ondergronden. De Michelin Force AM band heeft een aanzienlijk verbeterde wendbaarheid en nauwkeurigheid. De band is namelijk vernieuwd met een rubber compound grip die de veiligheid op droog en hard terrein garandeert.

De drie nieuwe Cross-Country en All-Mountain banden uit de Michelin Performance serie zijn sinds begin 2018 op de markt te verkrijgen. Ook de 27,5+ versies zullen in juni beschikbaar zijn.


  

Vorige pagina Naar boven
Deel dit artikel
Zoeken
Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang ons E-NEWS

Social media


Bike video'sVolg ons

Poll

GRAVELFIETS

Divide