• Noorwegen_topbanner

Brand bij Shimano


200 werknemers moesten worden geëvacueerd door een brand die maandag in een de fabriek op het hoofdkantoor van Shimano in Japan plaats vond.

Volgens de Japanse krant Asahi Shimbun begon de brand om ongeveer 13.45 uur lokale tijd en lijkt deze gestart te zijn in een gedeelte van de fabriek waar onderdelen geanodiseerd worden om corrosie en slijtage te voorkomen.

20 brandweerauto's kwamen ter plaatse in het Sakai-ku-gebied van de stad Sakai. 200 werknemers werden geëvacueerd vanuit de productiefaciliteit en het hoofdkantoor van het bedrijf, die zich op dezelfde locatie bevinden. Gelukkig zijn er geen gewonden.

Nu de brand onder controle is, werken de autoriteiten aan het vaststellen van de oorzaak van de brand.
In de eerste rapporten werd gesuggereerd dat er een aantal harde knallen waren geweest voordat het vuur was uitgebroken. Die knallen kwamen waarschijnlijk door een elektrische fout in het systeem, waardoor er vuur ontstond. Het vuur verspreidde zich snel naar de hoogte van de fabriek met vijf verdiepingen.
De autoriteiten zijn er achter gekomen dat er diezelfde dag rond 11:45 uur 119 meldingen zijn doorgegeven dat er apparatuur brandde in Shimano's hoofdkantoor.

Wat de gevolgen van de brand qua leveringen van de onderdelen voor de Nederlandse fietsen zijn, is nog niet duidelijk. Volgens Shimano Nederland zullen deze volgende week pas bekend worden.
Vorige pagina Naar boven
Deel dit artikel
Zoeken
Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang ons E-NEWS

Social media


Bike video'sVolg ons

Poll

GRAVELFIETS

Divide