• Noorwegen_topbanner

Zweden Fietsroute van het jaar 2018Tijdens de fiets en wandelbeurs van afgelopen weekend werd de Zweedse fietsroute Kattegattleden uitgeroepen tot de fiets route van het jaar 2018. In de aankomende editie van Bike & trekking hebben we een mooi verhaal gemaakt van deze fietsroute in Zweden.

Van de onderstaande nominaties is Zweden afgelopen weekend op de fiets en vakantiebeurs als winnaar uit de bus gekomen.

Nominaties:

Polen
Voor het eerst krijgt een route in Polen een nominatie. De 2.000 km lange Green Velo voert door een aantal nationale parken en historische steden in het oosten van dat land. Uitstekend bewegwijzerde fietspaden, rustieke weggetjes en strategisch gekozen 'fietsservicepunten' kenmerken deze nieuwkomer aan het routefront.

Voor meer informatie: Greenvelo.pl

Frankrijk en Zwitserland
De ViaRhôna (815 km) in Zwitserland en Frankrijk. Vanaf het Meer van Genève loopt de 'Via' langs de Rhône naar Plage Napoléon in de gemeente Port-Saint-Louis-du-Rhône aan de Middellandse Zee.

Voor meer informatie: www.viarhona.com


Frankrijk, Nederland, België
De Internationale Maasfietsroute in Frankrijk, België en natuurlijk Nederland. Het traject is ongeveer 1.000 kilometer lang en volgt de rivier van de bron op het Plateau van Langres naar de monding bij Hoek van Holland.

Voor meer informatie: www.maasfietsroute.eu

Zweden
Kattegattleden. Deze is 370 kilometer lang en volgt een deel van de westkust van Zweden tussen Helsingborg en Gothenburg.

Voor meer informatie: www.kattegattleden.se

Vorige pagina Naar boven
Deel dit artikel
Zoeken
Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang ons E-NEWS

Social media


Bike video'sVolg ons

Poll

GRAVELFIETS

Divide