• Noorwegen_topbanner

De nieuwe gravel bike van Trek; CheckpointWaar we het een paar dagen geleden nog met sneak foto's moesten doen maakt Trek de Checkpoint bekend.

Gravel fietsen winnen steeds meer aan populariteit. Niet gek want je kan hiermee je dagelijkse rit of vakantie avontuur mee uitbreiden. De fiets is geschikt voor de langere tochten op het asfalt, zandwegen en uitdagende gravelwegen.Bijzonder en onderscheidende specificaties;


- Asymmetrische achtervork met meer bandenruimte.
- Stranglehold dropouts, deze horizontale dropouts geven veel mogelijkheden. Hiermee beïnvloed je je wielbasis. Een korte wielbasis voor wendbaarheid of een langere bikepacking reizen of asfalt ritten. En als bonus nog om te bouwen tot een singlespeed.
- IsoSpeed decoupler in de carbon versie, 'ontkoppelt' de zitbuis van de bovenbuis waardoor de zitbuis kan bewegen onder invloed van de krachten van het wegdek. Dit zorgt voor comfort.
- Control Freak interne kabelgeleiding, kabels weggewerkt tegen vuil en stof.
- Carbon Armor onderbuisbeschermer, overgenomen vanaf de mountainbike beschermt deze het frame tegen steenslag.

Specificatie Bikepacking

De Checkpoint zit vol met bevestigingspunten. Je kunt ze vinden op de zitbuis en onderbuis waardoor je drie bidons kwijt kunt in de voorste framedriehoek. Of je kiest voor twee bidons laag in het frame om ruimte te maken voor een frametas. Er is ook ruimte voor een extra bidon onder de onderbuis. Verder zijn er Lowrider-vorkbevestigingspunten voor een voordrager met tassen. Met de bevestigingspunten voor een achterdrager heb je meer ruimte voor extra bagage terwijl spatborden op verborgen bevestigingspunten je spullen schoonhouden tijdens extreem slecht weer. De SL-modellen hebben een bevestigingspunt op de bovenbuis voor montage van een tas met directe toegang tot belangrijke zaken.

Er zijn verschillende uitvoeringen;

Checkpoint ALR 4 € 1.599,-
Checkpoint ALR 5 € 1.999,-
Checkpoint SL 5 € 2.999,-
Checkpoint SL 6 € 3.799,-

De fiets is te bewonderen op de Bikemotion op de stand van Trek. Hal 8 A010

Voor meer informatie; www.trekbikes.com/checkpoint
Vorige pagina Naar boven
Deel dit artikel
Zoeken
Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang ons E-NEWS

Social media


Bike video'sVolg ons

Poll

GRAVELFIETS

Divide