• Noorwegen_topbanner

Op bezoek bij idmatch BikelabOp bezoek.

Bike & Trekking gaat opzoek naar de ideale fietshouding. We hebben dit vaker gedaan maar in de wereld die bikefitting heet gebeurt veel. Met de idmatch Bikelab is weer een flinke stap gezet. In het binnenkort te verschijnen magazine zullen we er uitvoerig op ingaan. Nu in ieder geval alvast de verkorte versie.

Waarom zou je een bikefitting doen?

Met een fitting zorg je voor de optimale zitpositie op de fiets, daarmee voorkom je klachten en pijn tijdens en na het fietsen. Het kan dus ook bestaande klachten verhelpen. Het systeem neemt huidige klachten ook mee in zijn berekeningen.Wat biedt dit systeem ons nu?

Het bedrijf Ergoview heeft software geschreven aan de hand van wetenschappelijk onderzoek. Daaraan gingen duizenden bikefittingen vooraf. Dit zorgt ervoor dat het systeem gezien kan worden als een zeer ervaren bikefitter. De begeleider, in dit geval Luuk van Oneway behoeft dan slechts een beperkte bijscholing om je al juist op de fiets te kunnen zetten.

Via een 3d camera wordt je lichaam opgemeten zonder dat er markers op het lichaam worden geplaatst. Het plaatsen van de markers kan zorgen voor een onnauwkeurigheid. Met zeer geavanceerde software wordt dan de positie van gewrichten bepaald in verschillende houdingen.De smart bike is een wonderbaarlijke stier. Het beweegt gelukkig een stuk minder dan die op de kermis, maar ook hier gaat het zadel automatisch omhoog en omlaag. Dan wel niet willekeurig maar computergestuurd. Tijdens een fietstochtje van zo’n 10 minuten stelt deze de afstellingen bij, en zet je zo uiteindelijk perfect op de fiets. Een mooie print-out met coördinaten is het resultaat.

De rode stierEen database van de meeste merken zorgt ervoor dat je na afloop een aantal opties krijgt voor een zadel, stuur, stuurpen of zelfs de juiste maat van je nieuwe fiets. Mocht je die nog niet hebben aangeschaft.

Met de coördinaten die zijn uitgespuugd wordt uiteindelijk de stap gezet waar het om gaat. De fiets wordt ingesteld met behulp van een infraroodcamera en de bikefitter.Idmatch Bikelab is zeer breed inzetbaar en kan je van instelling voorzien van de meeste fietsen. Mountainbike, racefietsen, baan- en crossfietsen, tijdritfietsen en zelfs downhillers. Nu vraag je je misschien af ‘En trekkingfietsen dan?’ Daar zijn ze nog mee bezig en is te verwachten.

Wil je weten welke dealer beschikt over deze rode stier, dan kun je contact opnemen met
info@id-match.nl

Boekingen; Vanaf volgende week op id-match.nl en op cubestorevlaardingen.nl kan dat nu al!

Video:
Vorige pagina Naar boven
Deel dit artikel
Zoeken
Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang ons E-NEWS

Social media


Bike video'sVolg ons

Poll

GRAVELFIETS

Divide