• Noorwegen_topbanner

Wat willen gezinnen op fietsvakantie?

BikeHotels Südtirol heeft de afgelopen maanden aan verschillende families gevraagd hoe een ideale fietsvakantie er uit moet zien. De resultaten hebben we voor jullie samengevat.

Allereerst hebben wij gevraagd wie überhaupt op vakantie wilden fietsen. Gaat de hele familie fietsen, alleen de partner of speelt het fietsen helemaal geen rol? 60% gaf aan dat de hele familie wilde fietsen op vakantie en 22,4% gaven toe eigenlijk bijna nooit op de fiets te zitten. De rest van de families gaf aan dat of de partner (12,8%) of de kinderen (4,1%) de fanatiekelingen waren. 

Wat de meeste gezinnen willen op vakantie is in ieder geval gezamenlijke tochten ondernemen en terugvallen op de kinderopvang.  

Maar hoe moet deze kinderopvang dan ingericht zijn? 
Hier zijn bij de gezinnen de meningen over verdeeld. Een derde zei geen kinderopvang nodig te hebben, een derde wilde niet per se een kinderopvang die iets met het fietsen deed en een derde zei dat het een kinderopvang moest zijn speciaal gericht op fietsen. Bij de fietsspecifieke kinderopvang is de kwaliteit erg belangrijk. Ongeveer 60% gaf aan dat het belangrijk was dat de gidsen een speciale kinder- en jeugdtraining konden geven. 

Wat verwachten mensen van BikeHotels?
Volgens de enquête is het niet nodig om een hele collectie aan kinderfietsen aan te schaffen. Het enige dat telt is goede reisbegeleiding en kinderopvang voor een hele of halve dag. De verhuur van kinderfietsen wordt beschouwd als iets dat leuk is meegenomen. 

En tijdens het toeren?
De ondervraagde gezinnen gaven aan dat de perfecte toer niet bestaat. Daarvoor ben je van te veel dingen afhankelijk, zoals leeftijd, het vermogen en conditie van de kinderen en volwassenen. Ook speelt individuele begeleiding hierbij een rol. 

Tot slot hebben we nog gevraagd op wat voor ondergrond gezinnen graag met hun kinderen wilden fietsen. Bijna 70% zei het liefst op bos- en singletrackpaden te fietsen, 16% fietst het liefst op pumptracks en 14% op fietspaden en secundaire wegen.


Vorige pagina Naar boven
Deel dit artikel
Zoeken
Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang ons E-NEWS

Social media


Bike video'sVolg ons

Poll

GRAVELFIETS

Divide