• Noorwegen_topbanner

Schwalbe Tire Booster

Met de vernieuwde Tire Booster van Schwalbe kan je makkelijk lucht in tubeless banden pompen.

Afhankelijk van de band-velgcombinatie kan je daarvoor een speciale fietspomp nodig hebben. Dit kan het geval zijn bij tubeless banden, doordat deze niet over een ventiel beschikken. Ook moet deze pomp een extra krachtige luchtstoot geven, zodat de band goed kan worden opgepompt. De hieldraden worden snel tegen de velgrand gedrukt waardoor de band goed afsluit. Schwalbe heeft hier een oplossing voor. Het merk brengt de Tire Booster uit voor een eenvoudige montage van tubeless banden. Samen met de Britse Start-up is Airshot ontwikkeld. Hierdoor kan er een luchtstoot tot elf bar in de band worden gepompt. De band ligt hierdoor onmiddellijk en zeker op de velg en wordt alles gelijkmatig gedicht. Ook is de Tire Booster makkelijk mee te nemen, want deze weegt 435 gram. 

Verder heb je nog de optie om een speciale adapter te gebruiken voor een nog grotere luchtdrukstoot. Daarvoor wordt het ventiel verwijderd en wordt de adapter op de ventielschacht gedraaid.

Het gebruiken van de Tire Booster gaat als volgt. Je verbindt deze met een conventionele fietspomp via het SV-centiel, je voorziet de fles van druk en je monteert het snelventiel. De lucht verdeelt zich gelijkmatig en de banden ‘zetten’ zich vast op de velg.

Klik hier
voor meer informatie over de Tire Booster. 
Vorige pagina Naar boven
Deel dit artikel
Zoeken
Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang ons E-NEWS

Social media


Bike video'sVolg ons

Poll

GRAVELFIETS

Divide