• Noorwegen_topbanner

Cannondale lanceert Kid Correct

Het merk Cannondale heeft nieuwe kinderfietsen gelanceerd die beter aangepast zouden zijn aan het lichaam en de rijbehoeften van een kind. Ook zijn deze fietsen geschikt voor een grotere leeftijdsgroep.


De nieuwe kinderfietsen van Cannondale zijn Kid Correct. Dit is een nieuw concept van het merk dat een positieve rijervaring verzekert voor kinderen van elke leeftijd. Leren fietsen en blijven fietsen moet makkelijker worden gemaakt dankzij Cannondale Kid Correct-technologie. Er zijn bijvoorbeeld loopfietsjes met een enkelzijdige Lefty-vork en mountainbikes met Kid Correct-banden voor extra stabiliteit. De frames van de kinderfietsen zijn gemaakt van aluminium. Ook is er rekening gehouden met de afstand tussen pedalen, hebben de fietsen een kleiner stuur, handgrepen, remhendels en zadel. Hierdoor hebben kinderen minder moeite met het fietsen.

“Cannondale heeft zijn kinderfietsen opnieuw ontworpen om kinderen en hun ouders de beste fietservaring te geven,” zegt Burton Avery, productmanager Fitness, Urban & Kids bij Cannondale. “De nieuwe lijn geeft kinderen wat ze verdienen: lichte, passende en mooie fietsen die bovenal zowel kinderen als hun ouders blij maken.”

Tijdens de ontwerpfase is er rekening gehouden met wat kinderen leuk vinden. Cannondale heeft in deze fase basisscholen bezocht en kinderen tekeningen laten maken van ontwerpen die zij mooi vonden.

De nieuwe productlijn kinderfietsen bestaat uit:
  • Loopfiets jongens en meisjes met 12 inch wielen: Een licht aluminium frame en vork met één poot; ideaal om de basisvaardigheden aan te leren. 
  • Trail voor jongens en meisjes met 12 inch wielen: 12 inch wielen, een frame met verlaagde bovenbuis en zonder gereedschap aanpasbare zijwieltjes; voor mountainbikers 
  • Quick voor jongens en meisjes: 20” tot 24” wielen, licht frame, 7 of 8 versnellingen, stabiele besturing en krachtige remmen; goede fiets voor hellingen en afdalen. 
  • Cujo: modellen met 20” en 24” wielen, goede grip, comfortabele loop van de brede banden, licht frame; ideaal voor trailrijden. 

De nieuwe kinderfietsen van Cannondale zijn beschikbaar in 10 modellen voor jongens en meisjes. Ga naar deze site voor meer informatie.


Trail voor jongens en meisjes

Quick voor jongens en meisjes

Cujo
Vorige pagina Naar boven
Deel dit artikel
Zoeken
Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang ons E-NEWS

Social media


Bike video'sVolg ons

Poll

GRAVELFIETS

Divide