• Noorwegen_topbanner

Cycling Zandvoort lanceert fietsevenement en fiets

Cycling Zandvoort is inmiddels een jaarlijks terugkerend evenement. Het staat voor aankomend jaar opnieuw gepland, op 16 & 17 juni 2018. Ook hebben ze bekend gemaakt dat ze een fiets lanceren.


Het evenement Cycling Zandvoort kent inmiddels vijf geslaagde edities. Tijdens dit evenement is er een 24-uurs estafettewedstrijd. Je moet zo lang en zo hard mogelijk fietsen over het circuit van 4,3 km lang. Het doel is om binnen 24 uur zoveel mogelijk ronden op dit circuit te fietsen. Je fietst dus overdag en ’s nachts. Naast dat je tegen je concurrenten fietst, moet je ook vechten tegen de slaap en je uithoudingsvermogen. Samen met een team kan je een prestatie leveren tijdens dit evenement. De wedstrijd begint op zaterdag 16 juni om 12:00.

Ook heeft de organisatie nu een handgemaakte fiets ontworpen: Viks GT Bike. Het Viks frame is ontworpen door Indrek Narusk, een ontwerper uit Finland. Het is een racefiets met een stoer uiterlijk. De fiets is een limited edition en heeft een matte witte afwerking. De broers Sjoerd en Oscar Linde hebben ook meegewerkt aan het project. Zij zijn de oprichters van het bedrijf Vélowland. De fiets bevat Campagnola Zonda wielen, Carbon Gates aandrijving en een zadel van Sella Italia. In totaal weegt de fiets 9,5 kg. De Viks GT Bike is voor een beperkte tijd te zien in Bernie’s Bar & Kitchen op Circuit Zandvoort.

Meer informatie over het evenement vind je op www.cyclingzandvoort.nl
Meer informatie over de fiets vind je op www.velowland.com
Vorige pagina Naar boven
Deel dit artikel
Zoeken
Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang ons E-NEWS

Social media


Bike video'sVolg ons

Poll

GRAVELFIETS

Divide